Wykonanie
Potrzebny szybki smakołyk? Zapowiedział się ktoś z wizytą, a nie
mieliście czasu na przygotowania? W takim razie te
ciasteczka, podobnie jak ostatnie pyszne
obwarzanki z polewą
śmietankową, będą w sam raz: przygotujecie je w niecałą godzinę :)
Składniki:1 płat gotowego
ciasta francuskiego1 szklanka prażonych
jabłekmleko do posmarowania
ciasteczekPrzygotowanie:Z ciasta wycinam kółka (u mnie średnica 8 cm), delikatnie zaznaczam na każdym linię w połowie, i jak na zdjęciu jedną połowę nacinam w kilku miejscach. Na nienaciętą część kładę porcję
jabłek, smaruję
wodą brzeg ciasta i sklejam, ładnie rozkładając nacięcia. Smaruję
ciastka mlekiem, układam na blachę i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. przez ok. 15-18 minut. Po upieczeniu oprószam
cukrem pudrem.Przepis autorski.