ßßß Cookit - przepis na Szarlotka pod pierzynką

Szarlotka pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Takie ciastko to fajny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Zatem jeśli i Was najdzie pokusa by zjeść coś słodkiego do kawy to polecam Wam "szarlotkę" pod pierzynką.
Należy pamiętać, że ciasto francuskie jest dosyć kaloryczne z tego względu nie zaleca się go osobom ograniczającym kalorie.
Składniki:
Ciasto francuskie- 1 szuka
Jabłko- 1 sztuka
Cynamon
Przepis:
1. Jabłka obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, posypać cynamonem.
2. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na 4 z nich położyć kawałki jabłka. Pozostałe lekko ponacinać w środku i przkryć nimi ciasto z jabłkiem. Końce ciasta połączyć za pomocą końcówki widelca ( docisnąć końce widelcem).
3. Piec w piekarniku przez około 13 minut w temp. 180 stopni celcjusza.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Jedno ciasteczko dostarcza:
B-4 , 3 g T-19 , 5 g W-28,8g E- 302 kcal WW- 3
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/05/szarlotka-pod-pierzynka_24.html