ßßß Cookit - przepis na Grzebienie z ciasta francuskiego

Grzebienie z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Już na samą myśl o jabłkach zapieczonych w cieście francuskim, leci mi ślinka. Jeden minus - póki co sama nie potrafię zrobić ciasta francuskiego, więc je kupuję. Jeśli ktoś ma swój sprawdzony przepis to proszę o podzielenie się :) Gdzie znalazłam jakiś przepis na coś z ciastem francuskim, zawsze było "opakowanie ciasta francuskiego". Dobrze, bo można zaoszczędzić dużo czasu, ale jednak samemu to samemu :)
A Wy lubicie ciasto francuskie? :)
Co potrzebujemy:
ok 5 średnich jabłek
opakowanie ciasta francuskiego
1. Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ciasto francuskie rozwałkowujemy lub jeśli mamy w płatach to od razu wycinamy prostokąty. Na środek ciasta kładziemy jabłka i składamy prostokąt na pół. Dwa krótsze boki przygniatamy widelcem (podobnie jak pierogi) żeby jabłka nie wyleciały, a najdłuższy bok nacinamy nożem na kształt grzebienia.
2. Pieczemy w 180 stopniach ok 25-30 minut, aż do zrumienienia.
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2013/01/grzebienie-z-ciasta-francuskiego.html