Wykonanie
Czy dzień nie byłby piękniejszy z takim drugim śniadaniem ? Można powiedzieć, że to 25-minutowe
ciastka :) Zagniatanie i wycinanie - 15 minut, a pieczenie maksimum 10. Kruche,zdrowe, pyszne, do biurowej
kawy po prostu idealne :)
Składniki :1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki żytniej2 łyżki
mąki kukurydzianej1 duża łyżka miękkiego
miodu50 g. rozpuszczonej
margaryny2
żółtka3 łyżki
cukru waniliowego+
cukier puder do oprószeniaPrzygotowanie :Wszystkie składniki zagniatam dokładnie w misce, po czym wałkuję ciasto na grubość ok. 4 mm. Wykrawam foremką
ciasteczka i piekę w temperaturze 180 stopni C ( termoobieg) ok. 8-10 minut, kontrolując by się za bardzo nie spiekły. Wyjmuję blachę i jeszcze gorące
ciasteczka na blaszce obficie oprószam
waniliowym pudrem. Pozostawiam do ostygnięcia na blaszce.Przepis autorski.