Wykonanie
Cordon Bleu to w
skrócie – kotlety z
kurczaka “na bogato”Szybko, pysznie i wykwintnieUwaga:)W wersji tradycyjnej kotlety są panierowane w
bułce tartej, ale zaręczam, że wersja “bez panierki” jest równie smaczna, a o ile lżejszaSkładniki:2
filety z piersi kurczaka2 plastry
gotowanej szynki2 plastry
ostrego żółtego sera2 plasterki
pomidora2 gałązki
natki pietruszkioliwa z oliweksól,
pieprz i
słodka paprykadodatkowo:wykałaczkiWykonanie:
Filety z kurczaka włożyć do
torebki foliowej i rozbić tłuczkiem na duże sznycle. Oprószyć
solą i
pieprzem z obu stron. Na każdym położyć plaster
szynki, plaster
sera, plasterek
pomidora oraz kilka listków
natki pietruszki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkę. Oprószyć po wierzchu
słodką papryką, aby
mięso po usmażeniu miało ładniejszy, rumiany kolor.Smażyć na średnim ogniu, kilkukrotnie przewracając.SmacznegoBrak powiązanych wpisów.