ßßß Cookit - przepis na Cordon bleu

Cordon bleu

nazwa

Wykonanie

Cordon Bleu to w skrócie – kotlety z kurczaka “na bogato”
Szybko, pysznie i wykwintnie
Uwaga:)
W wersji tradycyjnej kotlety są panierowane w bułce tartej, ale zaręczam, że wersja “bez panierki” jest równie smaczna, a o ile lżejsza
Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
2 plastry gotowanej szynki
2 plastry ostrego żółtego sera
2 plasterki pomidora
2 gałązki natki pietruszki
oliwa z oliwek
sól, pieprz i słodka papryka
dodatkowo:
wykałaczki
Wykonanie:
Filety z kurczaka włożyć do torebki foliowej i rozbić tłuczkiem na duże sznycle. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na każdym położyć plaster szynki, plaster sera, plasterek pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkę. Oprószyć po wierzchu słodką papryką, aby mięso po usmażeniu miało ładniejszy, rumiany kolor.
Smażyć na średnim ogniu, kilkukrotnie przewracając.
Smacznego
Brak powiązanych wpisów.
Źródło:http://kuchniazycia.blog.pl/2013/08/25/cordon-bleu-szybkie-przygotowanie-ale-jakie-efektowne