Zapraszam na zdrowszą wersję kotletów mielonych, tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wersja nie tylko wzbogacona smakowo ale i odżywczo, ponieważ orzechy mają wiele cennych dla naszego zdrowia właściwości. Jadłam niedawno takie kotleciki i tak mi posmakowały, że zrobiłam je sama. Spróbuj i Ty, są pyszne. Polecam !Składniki:500 g mieszanego mielonego mięsa1 jajko1 cebula1 sucha bułkamleko do namoczenia bułki1/2 szklanki orzechów włoskichbułka tarta do obtoczenia kotletówtłuszcz do smażeniasól, pieprzWykonanie:mięso wymieszać z posiekaną cebulą i namoczoną wcześniej i odciśniętą czerstwą bułkąposiekać orzechy włoskiemięso wymieszać z jajkiem, solą , pieprzem i posiekanymi orzechami. Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na rumianoŻYCZĘ SMACZNEGO