Wykonanie
            
Kanapkę z taką pastą każdy zje z przyjemnością, nawet największy niejadek. Ze świeżym 
chlebem z własnego wypieku smakuje rewelacyjnie. Pasta składa się właściwie z dwóch składników: 
serka philadelphia i 
śledzia w pomidorach z puszki. Jeśli nie liczyć 
szczypiorku na posypkę to trzy składniki.Wystarczy uruchomić lodówkowe rezerwy, bo w lodówce na dnie szuflady zawsze leżą dyżurne konserwy - pewnie nie tylko u mnie - jak nie 
makrela to 
śledż, albo 
szprotka w pomidorach.

Składniki:1 biały 
serek Philadelphia- 175 g1 puszka 
śledzia w pomidorach - 200 g
szczypiorekWykonanie:
Serek z opakowania przełożyć do miseczki.Wyłowić 
śledzia z konserwy, dołożyć do 
serka i rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Nie zużywać do pasty całego 
sosu pomidorowego, gdyż pasta będzie wówczas za rzadka.Można schłodzić przed podaniem. Posmarować kromki 
pieczywa, posypać 
szczypiorkiem Smacznego!Uwagi: użycie 
serka Philadelphia, który jest niezwykle kremowy i smacznej konserwy śledziowej jest gwarantem super smaku tej pasty. Probowalam z innymi kremowymi 
serkami, niestety to nie było już to samo.