Wykonanie
Kanapkę z taką pastą każdy zje z przyjemnością, nawet największy niejadek. Ze świeżym
chlebem z własnego wypieku smakuje rewelacyjnie. Pasta składa się właściwie z dwóch składników:
serka philadelphia i
śledzia w pomidorach z puszki. Jeśli nie liczyć
szczypiorku na posypkę to trzy składniki.Wystarczy uruchomić lodówkowe rezerwy, bo w lodówce na dnie szuflady zawsze leżą dyżurne konserwy - pewnie nie tylko u mnie - jak nie
makrela to
śledż, albo
szprotka w pomidorach.
Składniki:1 biały
serek Philadelphia- 175 g1 puszka
śledzia w pomidorach - 200 g
szczypiorekWykonanie:
Serek z opakowania przełożyć do miseczki.Wyłowić
śledzia z konserwy, dołożyć do
serka i rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Nie zużywać do pasty całego
sosu pomidorowego, gdyż pasta będzie wówczas za rzadka.Można schłodzić przed podaniem. Posmarować kromki
pieczywa, posypać
szczypiorkiem Smacznego!Uwagi: użycie
serka Philadelphia, który jest niezwykle kremowy i smacznej konserwy śledziowej jest gwarantem super smaku tej pasty. Probowalam z innymi kremowymi
serkami, niestety to nie było już to samo.