Wykonanie
kwi 22nd Bukiet
rzodkiewkowy z sosem
szczypiorkowymDzisiaj prezentujemy wykwintną wersję sałatki
rzodkiewkowo-ogórkowej:
Do jej wykonania potrzebny jest ostry nożyk (najlepiej do carvingu), 2 pęczki starannie umytych
rzodkiewek, 1 długi również umyty
ogórek, wykałaczki,
jabłko do układania bukietu. Każdy wycięty kwiatek wkładamy od razu do lodowatej
wody, w której ładnie rozchylają się
płatki. Gdy wszystkie są gotowe – przystępujemy do komponowania smacznego, chrupiącego bukietu. Kwiaty chwyta się za wykałaczkowe łodyżki i zanurza w sosie, przyrządzonym ze
śmietany,
szczypiorku, szczypty
soli i świeżo zmielonego
pieprzu.Dobra zabawa gwarantowana, kwiatowego smacznego!Tym samym dołączamy się pół żartem pół
serio do akcji: