Wykonanie
Nieprzetworzonych, surowych
owoców nigdy nie za wiele! Gdy spożyjemy je w tej postaci, obdarzą nas ogromem swych dobroczynnych właściwości. Nie polecam dodatku
cukru do tego rodzaju koktajli. Jeśli są dla nas naprawdę mało słodkie, użyjmy raczej
miodu.
Wody też nie dolewałam, bo już
arbuz to prawie sama
woda. Do sporządzenia tego koktajlu użyłam resztek
melonowo-
arbuzowych, pozostałych po zrobieniu deseru. Na przepis zapraszam tutaj: klik.Składniki :
truskawkimelon żółty i
pomarańczowy( Gala i Cantalupa)
arbuzsok z połowy
cytrynymiód - opcjonalnieWykonanie:Wszystkie składniki przechowywałam w lodówce, także po zmiksowaniu w blenderze otrzymałam zimny, wspaniały, orzeżwiający
napój, prawdziwa rozkosz przy panujących obecnie afrykańskich upałach.Zmiksowany zimny
arbuz będzie się świetnie komponowal
smakowo z wieloma innymi
owocami np.
porzeczkami,
malinami czy
jagodami. Wypróbujcie sami. Życzę smacznego!