ßßß Cookit - przepis na 219. Pizza z patelni na dobry początek

219. Pizza z patelni na dobry początek

nazwa

Wykonanie

Od dziś mój blog ma nową nazwę i adres , dlatego wypadało to uczcić .
Więc zrobiłam pizzę z patelni. Na bazie słodkiego musu z rabarbaru i banana.
Ma również posmak migdałów za sprawą mąki migdałowej.
A na wierzchu też coś będzie ?
O tak jest i twarożek , są orzechy nerkowce i gorzka czekolada - bo dziś przede mną ciężki dzień i dlatego mózg musi dostać odpowiednie paliwo
Owocowe dodatki również są - pierwsze truskawki nie ze szklarni tylko z krzaczka,
fioletowe cudeńka - borówki amerykańskie oraz brzoskwinia .
No to teraz mogę zaczynać spr z biologi aż z 3 układów - oddechowego, krwionośnego i limfatycznego.
Bardzo bym chciała prosić o trzymanie kciuków, bo nawet nie wiecie jak one pomagają :)
Migdałowo - bananowo - rabarbarowa pizza z patelni z twarożkiem , nerkowcami , gorzką czekoladą , truskawkami , borówkami ,brzoskwinią
inspiracja
Przepis:
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 3 łyżki mąki jaglanej
- chlust mleka sojowego
- banan
- 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- mus z 1 laski rabarbaru
Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej i uprzednio natłuszczonej olejem kokosowym patelni do momentu ścięcia wierzchu. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
Myślę że nowa nazwa bloga pozytywnie wpłynie zarówno na mnie jak i na to miejsce. Od dawna chciałam to zrobić , ale nie miałam jakoś odwagi.
Wydarzenia z ostatnich dni w moim życiu zapoczątkowały te zmiany.
Mam nadzieję że wam też teraz podoba się to miejsce , które stworzyłam
Jutro czeka na was kolejna niespodzianka :D
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/219-pizza-z-patelni-na-dobry-poczatek.html