Wykonanie
Truskawki,
borówki,
cukinia – pełnia lata! Do szczęścia brakuje mi jeszcze
brzoskwini, która jest moim ulubionym sezonowym
owocemOczywiście
banan zawsze i wszędzie, niczym ukochane
jabłka. Dziś placuszki właśnie z udziałem
cukinii oraz
banana, pełne
kokosowych aromatów. Lekkie, delikatne i puszyste, a do tego nieco zbite i wilgotne – dzięki
cukinii. Podane z słodkimi
truskawkami oraz
borówkami . Do tego na ich powierzchni rozpuściła się 100%
gorzka czekolada oraz naturalne
masło z
nerkowców . Na sam ich widok na mojej twarzy od razu pojawił się uśmiech!
kokosowe cukiniowo-
bananowe placuszki podane z
truskawkami,
borówkami, 100%
gorzką czekoladą oraz
masłem z
nerkowcówcoconut zucchini-
banana pancakes served with strawberries, blueberries, 100% dark chocolate and cashewnut butterSkładniki:1/2 szklanki
mąki (3 kopiaste łyżki owsianej i jedna gryczanej)
łyżka wiórek
kokosowychłyżka mielonego
siemienia lnianegołyżeczka
cukru kokosowego1/2 dużego dojrzałego
banana1/3 średniej
cukiniiok.1/3-1/2 szklanki
mleka kokosowegoWymieszać ze
sobą suche składniki. Następnie dodać rozgniecionego
banana, startą na drobnych oczkach
cukinię oraz
mleko. Dokładnie połączyć. Smażyć dowolnej wielkości placuszki, na suchej lub lekko natłuszczonej patelni, pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dużo się dzieje, w głowie mnóstwo myśli. Jutro mnie już nie będzie. Usiadłam wczoraj przed ekranem laptopa, dalej nie swojego – niestety, muszę się pożegnać z moim staruszkiem, nie da się go uratować.
Siedzę, klikam, załatwiam. Tym sposobem, jutro lecę w świat, a dokładniej „mówiąc” vel pisząc – najpierw Poznań i
potem kierunek -> Londyn ! Odpocząć
jadę, pozwiedzać znowu, mój ukochany
kraj. Wracam za tydzień tzn. w środę. Trzymajcie kciuki za studia, mam nadzieję, że w tym lub w kolejnym tygodniu będzie już wszystko jasne, a pozytywne myśli mi się przydadzą – ich nigdy za wiele 😉 Do następnego posta! :* (dziś lub jutro rano dodam jeszcze wpis z obiadowymi pomysłami ;))Udanego dnia!