Wykonanie
Dziś znów słoiczkowe śniadanie , bo tak jakoś wyszło z pustymi słoiczkami.Lubię bardzo próbować nowe smaki i dlatego do dzisiejszego śniadania zrobiłam swój pierwszy krem z
tofu ale w zupełnie innej wersji, jak te które widziałam na różnych blogach.Mój jest podwójnie jaglany , bo
tofu zmiksowałam z uprzednio ugotowaną
kaszą jaglaną i
płatkami jaglanymi na
mleku sojowym czekoladowym .Trochę
słodyczy też było hahha , ale takiej naturalnej w postaci
banana.Ale to nie koniec bo w słoiczku oprócz wyżej wymienionego kremu znalazł się mus z
rabarbaru i
truskawek , bo trzeba korzystać z naszych
krajowych zdobyczy .I jeszcze coś na górze też by się przydało ? No jasne więc są i
borówki i moje nowe uzależnienie -
morwa biała <3
Jaglano -
czekoladowy krem z
tofu z
bananem przełożony musem z
rabarbaru i
truskawek w słoiczku po
maśle orzechowym. Podane z
morwą biała i
borówkami amerykańskimiPrzepis:- 2 łyżki
płatków jaglanych- 2 łyżki
kaszy jaglanej- 200 ml
mleka sojowego czekoladowego-
banan- 1/2 opakowania
tofu ( ok 90 g)
Płatki jaglane i
kaszę jaglaną ugotować na
mleku sojowym do gęstości. Następnie zmiksować z
tofu i
bananem. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego :*Ostatnio w moim życiu jest i wiele dobrych jak i tych złych przygód.No i związku z tym wprowadzam na moim blogu kolejną zmianę - adres mojego bloga .Ten jest ok ale pragnę trochę nowości i żeby mój blog dotyczył tego czym teraz się odżywiam .Dlatego od jutra mój bloga będzie miał adres: glutenfreebreakfast.blogspot.comA nazwa będzie taka sama tylko że w
języku polskimPodaję to wszystko dziś by jutro
mieliście możliwość wejścia na mojego bloga :)