Wykonanie
Dziś serwuję Wam lekko jesienny deser, nie tylko w smaku ale i w wyglądzie. Słodki
banan doprawiony odrobiną
czekolady, która poprawia humor, to fantastyczna propozycja nie tylko na jesienną chandrę, ale na każdą pogodę.
Owoce są niezwykle delikatne i niepowtarzalne w smaku, a ich skóra po upieczeniu nabiera niezwykłego, czarnego koloru.
składniki:2 duże dojrzałe
banany2 kostki
czekolady (słodkiej lub gorzkiej)
Czekoladę zetrzeć na tarce. Skórkę
banana naciąć wzdłuż, rozchylić na bok i umieścić
czekoladę.
Owoce włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 180 º C przez 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić i podawać ciepłe. Dodatkowo można serwować z
lodami.Smacznego! :)