Wykonanie
W taki upał miło sobie posiedzieć nad
wodą i rozpalić grilla. A na grilla polecają się
banany :) Wystarczy nafaszerować je
czekoladą i piankami marshmallow i pyszny deser gotowy. Kto by pomyślał: takie proste, a tyyyle przyjemności :)
Składniki:1
banan2 łyżki mini pianek marshmallow lub kilka dużych (pokrojonych)2 łyżki dropsów
czekoladowych do pieczenia lub kilka kostek ulubionej
czekoladyNa nadzienie nadają się także posiekane
orzechy, nadziewane małe
czekoladki, czy pokruszone
płatki śniadaniowe o smaku
cynamonowym.Przygotowanie:Na kawałku folii aluminiowej przeciąć
banana wzdłuż i "otworzyć". Nafaszerować piankami i
czekoladą. Zawinąć folię i umieścić na średnio nagrzanym grillu. Zapiekać przez ok. 10 min.
Banany będą gotowe, kiedy skórka sczernieje i rozpuszczą się pianki.
Banany można też przygotować w piekarniku rozgrzanym do 205 ° C (zapiekać przez ok. 15 min).