Wykonanie
Hej ! Dziś zrobiłam kolejną cudowną potrawę z przepisu WhinessWypadło na tapiokę na moim najcudowniejszym
mleczku kokosowym .Po ugotowaniu tapioka od razu wpadło do piekarnika . Tam sobie posiedziałaI wylądowała na talerzyku w towarzystwie soczystych
truskawek i zielonego jabłuszka <3
Przepis:- 5 łyżek tapioki- 1/ 2 szkl
mleczka kokosowego- wrzątek do zalania tapiokiTapiokę zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min . Po tym czasie do tapioki dodać
mleczko kokosowe i gotować do gęstości , co jakiś czas mieszać , żeby się nie przypaliła.Następnie ugotowaną tapiokę przełożyć do kokilki i zapiec przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Podawać z ulubionymi dodatkami :)Znalazłam kolejny świetny sposób na tapiokę. Nie pomyślałabym , żeby zalanie wrzątkiem spowoduje , że ona napęcznieje tak szybko .Jeśli ktoś tak nie próbował, to z miłą chęcią zachęcam do wypróbowania !Po południu ( albo wieczorem ) dodam dwa przepisy, ale na co to już niespodzianka :DMiłej środy !