ßßß Cookit - przepis na Ryż w ujęciu deserowym

Ryż w ujęciu deserowym

nazwa

Wykonanie

Zostało mi po obiedzie trochę ryżu i zastanawiałam się jak go wykorzystać.
Miałam ochotę na ryż na słodko, więc szukałam składników pod tym kątem i wybrałam: mleczko kokosowe, truskawki i świeżo zakupione opakowanie Bio Canihua-Pops, czyli prażonego ziarna Canihua o orzechowo-czekoladowym aromacie.
I wyszedł fajny warstwowy deser, czyli coś, co bardzo lubię!
Składniki:
ryż brązowy ugotowany
mleczko kokosowe
truskawki + trochę miodu/słodu
Bio Canihua-Pops
Specjalnej pracy przy tym nie było: warstwa ryżu zmieszanego z mleczkiem kokosowym, na to warstwa musu truskawkowego, a na górę warstwa Canihua.
Ta ostatnia warstwa wyszła bardzo dekoracyjna, bo kuleczki opalizują na brązowo - świetne na dekoracje różnorakich słodkości!
Deser wyszedł nie tylko bardzo smaczny, ale i syty (można go spokojnie zjeść na śniadanie bądź kolację) podobnie jak deser jaglany :)
"Bezgraniczne przywiązanie do czegokolwiek w życiu już jest nieszczęściem."
Mikołaj Gogol
Komentarze
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2012/06/ryz-w-ujeciu-deserowym.html