Wykonanie
Zostało mi po obiedzie trochę
ryżu i zastanawiałam się jak go wykorzystać.Miałam ochotę na
ryż na słodko, więc szukałam składników pod tym kątem i wybrałam:
mleczko kokosowe,
truskawki i świeżo zakupione opakowanie Bio Canihua-Pops, czyli prażonego ziarna Canihua o
orzechowo-
czekoladowym aromacie.I wyszedł fajny warstwowy deser, czyli coś, co bardzo lubię!Składniki:
ryż brązowy ugotowany
mleczko kokosowetruskawki + trochę miodu/słoduBio Canihua-PopsSpecjalnej pracy przy tym nie było: warstwa
ryżu zmieszanego z
mleczkiem kokosowym, na to warstwa musu
truskawkowego, a na górę warstwa Canihua.Ta ostatnia warstwa wyszła bardzo dekoracyjna, bo kuleczki opalizują na brązowo - świetne na dekoracje różnorakich słodkości!Deser wyszedł nie tylko bardzo smaczny, ale i syty (można go spokojnie zjeść na śniadanie bądź kolację) podobnie jak deser jaglany :)
"Bezgraniczne przywiązanie do czegokolwiek w życiu już jest nieszczęściem."Mikołaj GogolKomentarze