Wykonanie
Kiedy widziałam pizzę na spodzie z
kaszki kukurydzianej u Klaudii , wiedziałam że niedługo i u mnie zagościNo i jest ale zrobiona z
kaszki owsianej. Do tego pyszne dodatki -
brokuł,
ser piórko,
pomidor,
papryka,
cukinia ,
tuńczyk i
cieciorka i mamy pyszny i leniwy obiad
Przepis:- 1/ 2 szkl
kaszki owsianej- 1/ 2 szkl
mleka- 1/ 2 szkl
wody+ dowolne dodatki
Kaszkę ugotować do gęstości . Przelać do kwadratowego naczynia wyłożonego folię spożywczą i pozostawić na noc do wystygnięcia. Rano nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Kaszkę wyłożyć z naczynia i ułożyć na papierze do pieczenia. Piec przez 15 min . Po tym czasie dodać dodatki i piec przez kolejne 15 min. Smacznego :)Piękna pogoda. Nie za zimno, nie za ciepło - idealna na niedzielną przebieżkę a później trzeba powrócić do nauki :DMiłej niedzieli :*