200 g gorzkiej czekolady150 g miękkiego masła3/4 szklanki drobnego cukru7 dużych jajek (osobno żółtka i białka)150 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta solipolewa100 g masła100 g czekolady4 łyżki kakao1/2 szklanki cukru1/2 szklanki mlekaponadto1 szklanka wiórków kokosowychPieczemy ciasto.Masło rozcieramy z roztopioną, lekko ciepłą czekoladą, aż do gładkości. Kolejno i powoli dokładamy żółtka i cukier, cały czas masę miksując. Wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy ciasto delikatnie łyżką drewnianą. Białka ubijamy osobno z solą na sztywno. Pianę wkręcamy do gęstej, czekoladowej mikstury.Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blaszki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170*C około 25-30 minut (do tzw. suchego patyczka). Gotowe pozostawiamy w piekarniku, żeby powoli ostygło (inaczej biszkopt może opaść). Następnie wyciągamy je z formy i kroimy w kostkę.Przygotowujemy polewę czekoladową.