ßßß Cookit - przepis na LEKKI DESER WARSTWOWY Z GRANATAMI

LEKKI DESER WARSTWOWY Z GRANATAMI

nazwa

Wykonanie

15 grudnia 2013
LEKKI DESER WARSTWOWY Z GRANATAMI
Składniki (4 porcje):
1 spory granat
20 małych bezików (16 do rozkruszenia + 4 do dekoracji)
250 g serka mascarpone
200 g śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
Beziki (nie piekłam ich sama, tylko poszłam na łatwiznę i kupiłam w markecie, ale równie dobrze możecie je upiec sami- klik) rozkruszamy i umieszczamy na dnie szklanki.
Serek mascarpone rozcieramy razem z cukrem waniliowym. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i tworzymy kolejną warstwę deseru. Warstwę mascarpone posypujemy ziarenkami granatu.
Śmietankę 30% ubijamy na sztywną pianę z cukrem pudrem. Wykładamy ją na owoce. Deser dekorujemy wedle uznania. Ja wykorzystałam ziarenka granatu i całe beziki.
Najlepiej zjadać deser od razu i to długą łyżeczką deserową, którą wbijemy wgłąb deseru i przeciągniemy ku górze zbierając odrobinę każdej warstwy. Niebo w gębie!
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/12/lekki-deser-warstwowy-z-granatami.html