27 maja 2013JAJKA NA BOCZKUSkładniki (na 1 porcję):1 jajko2 plasterki szynki lub boczku2 rzodkiewkiplaster pomidorapęczek zielonej cebulkikromka chlebałyżka masłasól, pieprz do smaku1 grejpfrut czerwonyBoczek kroimy w drobną kosteczkę, pomidora w grube plastry, a rzodkiewki w plasterki. Cebulkę zieloną siekamy drobno.Do wysmarowanej masłem kokilki (można to robić w formie na muffiny) wkładamy najpierw boczek, następnie plaster pomidora. Na pomidora wbijamy jajko (ostrożnie, bo musi być w całości), a na nim układamy rzodkiewkę. Całość zasypujemy zieloną cebulą, solimy i pieprzymy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 10-15 minut.Kromkę chleba smażymy na łyżce masła po 2-3 minuty z każdej strony i zezłoconą podajemy z ciepłym jajkiem oraz ze świeżo wyciśniętym sokiem z grejpfruta.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.