ßßß
Cookit - przepis na Krakersy pełnoziarniste
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krakersy pełnoziarniste
Składniki
Mąka
Masło
Fasola szparagowa zielona
Pistacje
Jajko
Sól
Proszek do pieczenia
Woda
Czosnek
Bazylia
Miód
Ocet balsamiczny
Olej
Wykonanie
Pyszne pełnoziarniste
ciasteczka
na słono to fajna i nieco zdrowsza od tych kupnych domowa przekąska.Składniki na ciasto:· 2 szklanki
mąki
orkiszowej pełnoziarnistej,· 150 g zimnego
masła
· 2 łyżki pasty z
zielonej fasolki szparagowej
* lub
pistacjowego
pesto· 1
jajko
· Łyżeczka
soli
· Łyżeczka
proszku do pieczenia
· 4 łyżki zimnej
wody
* pasta z
zielonej fasolki szparagowej
garść ugotowanej
zielonej fasolki szparagowej
· ząbek
czosnku
· pęczek listków
bazylii
· łyżeczka
miodu
· łyżeczka
octu balsamicznego
·
sól
·
olej
Ugotowaną
fasolkę
belndujemy z listkami
bazylii
,
czosnkiem
,
octem balsamicznym
i
miodem
- cały czas blendując dolewamy
olej
do uzyskania konsystencji w miarę gęstego sosu. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
.Łączymy ze sobą
mąkę
,
proszek do pieczenia
i
sól
. Całość siekamy z
masłem
. Dodajemy
jajko
, pastę z zielonej
fasolki
i
wodę
. Całość dokładnie wyrabiamy i schładzamy w lodówce co najmniej godzinę.Możemy przygotować je dzień wcześniej i przechować w lodówce.Ciasto wałkujemy jak najcieniej i wykrawamy kwadratowe lub prostokątne
ciasteczka
. Układamy na blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Powierzchnię
ciastek
nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 minut, temp. 190 stopni, termoobieg. Studzimy na kratkach. Smacznego!
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/07/krakersy-penoziarniste.html
Przepisy powiązane
Tartaletki z bobem
Moja Kuchnia: hiszpańskie pączki mini
Ciasto na pierogi
Lukier:
Puszyste ciasto z kwiatami akacji
Składniki powiązane (0)