ßßß Cookit - przepis na Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem

Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem

nazwa

Wykonanie

Pyszna pasta idealna zarówno na kanapki, jak też jako dodatek do świeżych warzyw. Robi się ją błyskawicznie. Dzięki dodatkowi papryczki ma wyrazisty, charakterny smak. Polecam!
Składniki:
· puszka cieciorki - 400g
· 1 dość duża ostr papryczka pepperoni nadziewana serem z oleju
· 1 ząbek czosnku
· sól
· pieprz
· 2 garście uprażonych orzeszków nerkowca lub ziemnych
· kilka łyżek oleju spod papryczek pepperoni
· ok. 50 g grillowanej papryki z oleju
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Olej dodajemy stopniowo, kontrolując gęstość pasty. Zblendowaną pastę przekłądamy do miseczki. Skrapiamy olejem spod papryczek pepperoni. Podajemy z pełnoziarnistym chlebem lub warzywami. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2014/01/pasta-cieciorkowo-paprykowa-z-pazurem.html