Proste, ale jakże zdrowe i smaczne danie. Wystarczy mieć dobre masełko ziołowe i ładną kolbę kukurydzy, by cieszyć się tą aromatyczną zakąską.Składniki:· 2 kolby kukurydzy· 1/2 łyżeczki cukru· 100 g miękkiego masła· 4 łyżeczki pistacjowego pesto lub: 1 łyżeczka posiekanej bazylii, łyżeczka posiekanego oregano i łyżka posiekanej natki pietruszki· pieprz i sól do smakuKukurydzę gotujemy do miękkości (ok. 20 - 25 minut) -do wody dajemy cukier. Kukurydzę solimy bezpośrednio na talerzu. Dzięki temu podczas gotowania nie stwardnieje. Gorącą kukurydzę podajemy z ziołowymmasełkiem- najlepiej przygotować je nieco wcześniej. 100 g miękkiego masła łączymy albo z pistacjowym pesto, albo z ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby dobrze się schłodziło. Zimne masło podajemy z gorącą kukurydzą.Smacznego!