ßßß
Cookit - przepis na KASZTANOWE SERNICZKI Z RICOTTY
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
KASZTANOWE SERNICZKI Z RICOTTY
Składniki
Mąka
Skrobia ziemniaczana
Orzechy
Jajko
Sól
Wanilia
Masło
Syrop z agawy
Wykonanie
Kasztanowo
-
orzechowe
serniczki z
ricotty
podane z
truskawkami
,
melonem
i wegańskim
kremem czekoladowym
słodzonym
syropem
ryżowym
(Plamil Foods)
/przepis własny/300 g
ricotty
(można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g
twarogu
mielonego)20 g ekologicznej
mąki
kasztanowej Symbio10 g ekologicznej
skrobii ziemniaczanej
Symbio3 ekologiczne
orzechy
makadamia Symbioduże
jajko
szczypta
soli
kilka kropel ekstraktu
waniliowego
łyżeczka
masła
klarowanego3 łyżki ekologicznego
syropu z agawy
Ricottę
zmiksować na gładką masę z
jajkiem
i
solą
.Dodać
mąkę
,
skrobię
,
masło
, ekstrakt i
syrop z agawy
. Ponownie zmiksować.Na koniec dodać pokruszone
orzechy
i wymieszać.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)Smacznego!
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/07/serniczki-z-ricotty.html
Przepisy powiązane
CIASTKA Z M&Ms
Krajanka kajmakowa
Omlet biszkoptowy
Pełnoziarniste kluseczki z pokrzywą
Domowy makaron
Składniki powiązane (0)