ßßß
Naleśniki gryczane nadziane bio puree z pistacji / karmelem klonowym (Biosyrop)/ serkiem z białą czekoladą i miodem ze spadzi iglastej (Ecoland) oraz duszonym w maśle i cynamonie jabłkiem podane z wiśniami amarena w syropie i sosem karmelowym
Zgodnie z obietnicą dodaję przepis na "niepopękane" naleśniki :)Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że ciasto uzyskuje ciekawą, dziurkowaną strukturę.***WEGAŃSKIE NALEŚNIKI GRYCZANE/1 porcja/Składniki:kasza gryczana biała (woreczek - 100 g)wodakilka kropli aromatu migdałowegoszczypta soli1/3 łyżeczki sodydowolne mleko roślinnełyżka oleju kokosowegoPrzygotowanie:Kaszę zostawiam do namoczenia w wodzie przez całą noc.Następnego dnia odlewam wodę i dodaję doń mleka roślinnego, oleju, sody, aromatu i soli.Całość miksuję aż do osiągnięcia konsystencji ciasta naleśnikowego.Smażę na dobrze rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni.Kolejne placki odkładam na stosik, żeby zmiękły i nie rozrywały się.Gdy ostygną, nadziewam ulubionymi dodatkami.Smacznego!