ßßß Cookit - przepis na MARCEPANOWE CIASTO Z FASOLI

MARCEPANOWE CIASTO Z FASOLI

nazwa

Wykonanie

Marcepanowe ciasto z fasoli pinto z kiwi gold, owocowym musli crunchy oraz mascarpone wymieszanym z miodowym kremem cynamonowym
/przepis autorski/
/1 porcja/
100 g ugotowanej fasoli (u mnie pinto)
30 g mąki jaglanej
kawałek masy marcepanowej (ok. 30 g)
szczypta soli
2 łyżki gęstego serka waniliowego
jajko
1/3 łyżeczki sody
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasto przelać do naczynia i zapiekać około 20 minut. Podawać po ostudzeniu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/05/546-marcepanowe-ciasto-z-fasoli.html