Wykonanie
Dziś śniadanie nie takie zwyczajne... bo jedzone wspólnie z Klaudią :* ! Już kiedyś wspólnie gofrowałyśmy, teraz przyszedł czas na omlet :) To takie miłe uczucie kiedy wiesz, że ktoś setki kilometrów dalej je takie samo śniadanie. Ci którzy
śledzą nasze blogi na pewno zauważyli, że obie uważamy go za jedno z lepszych
śniadaniowych dań. Zdecydowałyśmy się na omlet
jogurtowy, którego próbujemy po raz pierwszy. Wyszedł puszysty, delikatny, o wyczuwalnym smaku
jogurtu. Do powtórzenia! :) A z Klaudią mam nadzieję, że zjem jeszcze niejedno wspólne śniadanie :) :*
Daktylowy* owsiany omlet
jogurtowy podany z
kiwi i domową czekośliwką
*
syrop daktylowy***/przepis wspólnego autorstwa//1 porcja/40 g
mąki owsianejdwa
jajka1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia100 g
jogurtu greckiegoszczypta
soli+ode mnie: łyżka
syropu daktylowego do ciasta,
kiwi i domowa czekośliwka do podania,
olej kokosowy do smażenia
Jajka zmiksować ze szczyptą
soli,
syropem daktylowym i
jogurtem greckim, dodać
mąkę i
proszek do pieczenia, ponownie zmiksować na gładką masę.Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię przelać masę jajeczną, smażyć ok. 4 minut z każdej strony na małym ogniu.***Dziś pierwszy dzień wiosny... chyba na prawdę już do nas zawitała :) Z rana biegnąc do sklepu ubrałam tylko ramoneskę, bluzkę na ramiączkach, spodnie i baleriny. Cudownie!