ßßß
sposób przygotowania : parmezan starłam na najmniejszych oczkach tarki. Wymieszałam go z mąką, cebulą, tymiankiem i pieprzem - nie soliłam bo ser jest wystarczająco słony. Dodałam miękkie masło, śmietanę, wbiłam jajko i zagniotłam ciasto. Podzieliłam je na dwie części, z każdej uformowałam wałek śr. ok. 3 - 4 cm. Zawinęłam je w folię spożywczą i odłożyłam do lodówki na 30 minut.Gdy ciasto stężało odwinęłam je i ostrym nożem pokroiłam na kawałki grubości mniej więcej 0,5 cm. Każdy rozpłaszczyłam dłonią. Trzeba kroić ostrożnie bo ciasto trochę się kruszy. Ciasteczka układałam gęsto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 30 minut w temp. 170 st. C - powinny ładnie się zrumienić.