Wykonanie
Wcześnie rano była szybka
kawa z kawałkiem
bułki i poleciałam w świat. Gdy wróciłam po kilku godzinach byłam głodna, ale znów jest upalnie więc mam chęć na coś pożywnego a jednocześnie lekkiego i chrupiącego. Może sałatka? Coś zielonego, coś
mięsnego, jajeczka bo lubię a sos zrobię z
torebki i co wrażliwszych proszę o nie krzywienie się :D
składniki:4 - 5 niedużych liści
sałatykilka liści
młodej botwinki razem z łodyżkamigarść paseczków świeżego
ogórkagarść listków
koperku3 - 4 jajeczka przepiórcze gotowane na twardo2 - 3 plasterki
szynki wędzonej i gotowanej3 - 4 łyżeczki sosu 'zmysłowego Fit-up' rozrobionego w/g przepisu na opakowaniusposób przygotowania:
zieleninę opłukałam, dobrze osuszyłam.
Sałatę porwałam na mniejsze kawałki, botwinę posiekałam, wiórki
ogórka ścięłam przy pomocy obieraczki do jarzyn w nakładką do wiórków. Wyłożyłam składniki na talerz, dodałam
posiekaną szynkę, jajeczka, polałam sosem i posypałam
koperkiem. Proste, szybkie i zapewniam, że baaaardzo smaczne - najadłam się tak, że wystarczy mi na pewno do obiadu.