Oby dalej.Tak dobrze.Ze wszystkim.biszkopt :5 jajek3/4 szklanki. cukru3/4 szklanki mąki pszennej tortowej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejkrem budyniowy :budyń śmietankowy (bez cukru)3 łyżki cukru2 szklanki mleka2 łyżki mąki ziemniaczanejok. 5 łyżek dżemu truskawkow ego300 gram truskaweklistki miętyBiszkopt : białka oddzielić od żółtek.Białka ubić mikserem na sztywną pianę.Łyżka po łyżce, dalej miksując, wsypywać cukier.Dodawać po kolei żółtka miksując.Mąki wymieszać ze sobą i przesiać, następnie wsypywać do ciasta stopniowo i ręcznie wymieszać.Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wlać ciasto i piec je w temp. 170 st.C. przez około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka.Odstawić biszkopt do ostygnięcia.Biszkopt można przekroić na pół i wykorzystać jeden blat albo użyć całego.Krem :Do garnka przelać 1,5 szklanki mleka i cukier, podgrzewać.W połówce szklanki mleko wymieszać z budyniem i mąką ziemniaczaną.Gdy mleko w garnku się zagotuje dodać zawartość szklanki z budyniem i energicznie mieszać trzepaczką do połączenia całości.Pozostawić krem do lekkiego ostudzenia, kładąc na ciasto może być ciepły.Składanie : Na wystudzony biszkopt wyłożyć warstwę dżemu truskawkowego (przepis tutaj).Na dżem wyłożyć masę budyniową.Wierzch ozdobić połówkami truskawek i miętą (użyłam truskawkowej).Przechowywać w lodówce.