ßßß Cookit - przepis na Crumble z rabarbarem

Crumble z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Czerwona róża.
Dana od serca.
Słodko pachnące.
Konwalie.
inspiracja
5 łodyżek rabarbaru (ok.0,5kg)
8 łyżek mąki
5 łyżek cukru pudru
5 łyżek masła
4 łyżeczki cukru z wanilią
szczypta cynamonu
Rabarbar pokroić w kosteczkę.
Przygotować kruszonkę, zagniatając mąkę, cukier puder, cynamon z masłem.
Rabarbar przełożyć do 4 kokilek.
Do każdej miseczki nasypać po 1 łyżeczce cukru z wanilią.
Na koniec rozsypuje do miseczek kruszonkę.
Piec w 180st.C przez ok.15-25min do lekkiego zrumieniania kruszonki.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/05/crumble-z-rabarbarem.html