Dodatki:2 pomidory2 awokado1 duża cebulaJedna mozzarella w kulceCiasto:Link http://classy-chef.blogspot.com/2014/05/pizza.htmlPesto:3 tsp białego octu winnego1 tsp octu balsamicznego1/2 tsp soku z cytryny1/2 tsp miodu1/2 tsp słodkiej papryki2 ząbki czosnku1 cebula1 tsp cukru1 tsp pieprzu1 tsp kminku1/4 szklanki oliwySos avocadoPol serka philadelphia1/2 szklanki jogurtu2 łyżki mleka2 ząbki czosnkuSok z 1/2 cytrynySól i pieprzPesto:Wszystkie składniki zmiksować w blenderzeSos awokado:Zmiksować dokładniej niż pesto, aby masa była jednakowo gładka i kremowaPizza:Ciasto wykonać według przepisu w linku ( http://classy-chef.blogspot.com/2014/05/pizza.html )Rozwałkować ciasto na dwa okrągłe cienkie plackiPesto dokładnie rozprowadzić po cieście, a nastepnie przykryć mozzarellą pokrojona na plastryPiec w piekarniku przez 15 min w temperaturze 200'CPo wyjęciu z piekarnika dodać resztę warzyw i polać sosem