Wykonanie
Odkąd nie jem kupnych
słodyczy, raz na jakiś czas mam straszną ochotę na coś słodkiego. Wybieramy wtedy zdrowsze wersję moich ulubionych przekąsek: domowe ciasta,
ciasteczka ... batony :) Bez
mąki, z samych
orzechów, nasion i
suszonych owoców. Na osłodę jeszcze trochę
miodu i gotowe. Pyszne i zdrowe batony, w sam raz na słodkie zachcianki lub jako przekąska potreningowa :)przepis na
100g
orzechów nerkowca100g
orzechów laskowych200g
wiórków kokosowych200g
nasion słonecznika100g
żurawiny100g
owoców suszonych3 łyżki
mioduOrzechy,
wiórki kokosowe i
nasiona słonecznika podpraż na suchej patelni.
Miód rozpuść. Wszystkie składniki przełóż do miski, wymieszaj dokładnie, tak aby wszystko się ładnie połączyło. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią gotową masę, wyrównaj wierzch. Całość przykryj papierem do pieczenia, przyciśnij deską. Batony wstaw na ok. 1h do lodówki. Następnie pokrój je w niewielkie prostokąty.Smacznego :)