ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane na zielono

Jajka faszerowane na zielono

nazwa

Wykonanie

Jak Wielkanoc to oczywiście jajka pod wszelką postacią. Dziś na zielono: z farszem brokułowo-rukolowym. :)
Jajka faszerowane na zielono
średni brokuł
150g sera feta
30g pestek dyni
100g rukoli
3 łyżki musztardy rosyjskiej
sok z połowy cytryny
jajka ugotowane na twardo
Brokuł umyj, podziel na małe różyczki i gotuj ok. 3-4 minut, tak aby był al dente. Odstaw do przestygnięcia.
Fetę pokrój na małe kawałki, a pestki dyni upraż na suchej patelni. Rukolę umyj i osusz.
W misce malaksera umieść brokuła, fetę, rukolę, pestki dyni, musztardę i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Jajka faszerujemy pastą.
Angelika Knop
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.
You Might Also Like
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2014/04/jajka-faszerowane-na-zielono.html