Wykonanie
Super, że zrobiło się tak ciepło i przyjemnie. Szkoda tylko, że przez to totalnie nic mi się nie chce. I oczywiście na dodatek, wszystko co trzeba zrobić na uczelnie ( tzn. większość) akurat jest na już, na teraz. Dobrze, że działam na tej zasadzie, że im więcej rzeczy do zrobienia tym łatwiej jest mi się zmobilizować. A w przerwie
między nauką, zrobiłam pyszną
sałatkę ;)
udko kurczaka ( upieczone)
ogórek zielony40g
fetysłoneczniksólpieprzGotujemy
wodę.
Kaszkę wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą
wodą(ok. 200ml). Przykrywamy talerzem i pozostawiamy na ok. 8-10minut. W tym czasie kroimy
mięso kurczaka,
ogórka i
fetę w kostkę. Na patelni prażymy
ziarna słonecznika. Gdy
kaszka wchłonię
wodę, czyli będzie już gotowa, przesypujemy ją do reszty składników i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Posypujemy uprażonym
słonecznikiem. Gotowe ;)