ßßß Cookit - przepis na Kurczak z pieczarkami i fasolką szparagową

Kurczak z pieczarkami i fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Polecam mój sposób na pieczone filety z piersi kurczaka z dodatkiem pieczarek z patelni i zielonej fasolki. To fantastyczny pomysł na szybki obiad z kurczaka z warzywami .... Przepis jest bardzo prosty: wystarczy wymieszać składniki marynaty, polać nią filety, odstawić w marynacie, by przeniknęły się smaki, a następnie upiec w mocno nagrzanym piekarniku. W tym czasie nastawię wodę na fasolkę, a na patelni zrobię pieczarki duszone z cebulką. Kurczaka podam prosto z pieca, przybranego pieczarkami, z fasolką. Jeśli lubisz mieć ziemniaki do obiadu, idealnym uzupełnieniem będą ziemniaki pieczone w mundurkach. A do kawy na deser upiekę dziś coś specjalnego .... P o dobrym obiedzie zawsze chce się coś słodkiego ....
Składniki na 4 osoby:
2 całe filety z piersi kurczaka - ok. 1 kg
Dodatkowo: 1/2 kg fasolki szparagowej + 1/2 kg pieczarek
1 łyżka oliwy (lub oleju) do smażenia, 1 cebula,sól
Przygotowanie:
Marynatę do kurczaka przygotuj wed ł ug tego przepisu . Podczas kiedy kurczak się marynuje, nastaw wodę na fasolkę i ugotuj ją do miękkości. Równocześnie n a patelni usmaż pieczarki z cebulką (tutaj przeczytasz przepis). Upieczone filety z piersi kurczaka układaj na talerzach, przybrane pieczarkami z patelni. Podawaj z dodatkiem fasolki szparagowej z wody.
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2014/10/kurczak-z-pieczarkami-i-fasolka.html