Wykonanie
Polecam mój sposób na pieczone
filety z piersi kurczaka z dodatkiem
pieczarek z patelni i zielonej
fasolki. To fantastyczny pomysł na szybki obiad z
kurczaka z warzywami .... Przepis jest bardzo prosty: wystarczy wymieszać składniki marynaty, polać nią filety, odstawić w marynacie, by przeniknęły się smaki, a następnie upiec w mocno nagrzanym piekarniku. W tym czasie nastawię
wodę na
fasolkę, a na patelni zrobię
pieczarki duszone z
cebulką.
Kurczaka podam prosto z pieca, przybranego
pieczarkami, z
fasolką. Jeśli lubisz
mieć ziemniaki do obiadu, idealnym uzupełnieniem będą
ziemniaki pieczone w mundurkach. A do
kawy na deser upiekę dziś coś specjalnego .... P o dobrym obiedzie zawsze chce się coś słodkiego ....Składniki na 4 osoby:2 całe
filety z piersi kurczaka - ok. 1 kgDodatkowo: 1/2 kg
fasolki szparagowej + 1/2 kg
pieczarek1 łyżka
oliwy (lub
oleju) do smażenia, 1
cebula,
sólPrzygotowanie:Marynatę do
kurczaka przygotuj wed ł ug tego przepisu . Podczas kiedy
kurczak się marynuje, nastaw
wodę na
fasolkę i ugotuj ją do miękkości. Równocześnie n a patelni usmaż
pieczarki z
cebulką (tutaj przeczytasz przepis). Upieczone
filety z piersi kurczaka układaj na talerzach, przybrane
pieczarkami z patelni. Podawaj z dodatkiem
fasolki szparagowej z
wody.