Wykonanie
Na całe szczęście
truskawka to nie tylko słodkie, to nie tylko deser, ale i wytrawne sosy, sałatki czy bruschetty. Dziś przedstawiam wam pyszne pszenne bruschetty z
oliwą podawane w towarzystwie salsy z
pomidorów,
truskawek,
bazylii i
chilli. Moi
drodzy nie można tego nie pokochać. Jest słone, słodkie, wytrawne, ostre i bardzo bardzo aromatyczne.Składniki:2 małe
pomidory malinowe5 dużych
truskawek10 liści
bazylii1żółte
chillioliwa z oliweksólszczypta
cukrupszenna
bagietkaPrzepis:-
Bagietkę kroimy pod kątem na kanapki grubości 1 cm. Z obu stron smarujemy
oliwą i podpiekamy pod grillem na rumiany kolor.-
Pomidory i
truskawki kroimy w równą małą kostkę.
Bazylię rwiemy na mniejsze części.
Chilli drobno siekamy. Wszystko razem delikatnie mieszamy. Jedną łyżkę
oliwy z oliwek mieszamy ze szczyptą
soli i
cukru. Polewamy
pomidory z
truskawkami i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na 5 minut.- Kromki układamy na talerzu i nakładamy salsę. Podajemy od razu. Jeżeli zamierzamy zrobić to później, salsę nałóżmy tuż przez podaniem lub połóżmy obok kanapek w miseczce.Smacznego :)

