Wykonanie
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/-932998198.jpg)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/-1494146748.JPG)
Na targu kupiłam
pomidory by zrobić w końcu moją ulubioną Bruschetta. Przepis dostałam od znajomej Włoszki, taki babciny z tradycjami. Niby nie rożni się od innych przepisów, a jednak smakuje dla mnie inaczej.Składniki:4
pomidory2 ząbki
czosnku8 listków
bazyliioliwa z oliweksólbagietkaPrzygotowanie:
pomidory pokroić w kostkę i razem z ich
sokiem wrzucić do wyższego naczynia
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/31713967.JPG)
czosnek posiekać drobno a listki
bazylii rwać kawałeczkami i dodać do masy pomidorowej
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/-1210245943.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/-1698702229.jpg)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/1991573099.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/1383287053.JPG)
Doprawić
solą i
oliwką do smakuOdstawić na kilka godzin w chłodne miejscePodaje się z grzankami natartymi
czosnkiem i
oliwką z oliwek. Ja i moi bliscy zjadamy ze świeżą
bagietką posmarowaną
masłem![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_07_slash_bruschetta/l/-920994811.JPG)
SMACZNEGO :)))