ßßß
Składniki:6 udek z kurczaka1 jajko1/4 szkl bułki tartejsólpieprzliść laurowy2 marchewki1 pietruszka1 selermajeranek1 cebula1 porpęczek natki pietruszkiPrzepis:- Udka dokładnie płuczemy i osuszamy. Warzywa obieramy i razem z udkami oraz liściem laurowy, pieprzem i zieloną pietruszką wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Wody nalewamy tyle, aby przykryła produkty, nie więcej.- Nastawiamy na mały ogień i gotujemy do miękkości. Studzimy. Warzywa wyciągamy, a mięso oddzielamy od kości.- Kurczaka wraz ze wszystkimi warzywami mielimy na drobnych oczkach.- Do masy mięsno-warzywnej dodajemy 1 jajko, 1 szkl wywaru spod mięsa, majeranek oraz bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą foremki i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 C.Smacznego:)