Wykonanie
            Bardzo prosty w przygotowaniu, nie wymagający jakiejkolwiek wprawy w sztuce kulinarnej, niekłopotliwy, niebanalny, ale zjadliwy. Magiczne połączenie tłuczonego 
ziela angielskiego i ziaren 
kolendry pozwala na chwilę zapomnieć o skomplikowanym świecie. Czasami myślę, że nie powinno się tego nazywać przepisem, ot po prostu sposób na dobry kawałek 
mięsa.500 g 
boczku wieprzowego(na ile to możliwe - chudego)6 ziaren 
ziela angielskiego1 łyżeczka ziaren 
kolendry1/2 łyżeczki 
soli- 
Boczek płuczemy i osuszamy. Kroimy na plastry grubości 3 cm.- W moździerzu rozbijamy na pył ziarna 
ziela angielskiego, 
kolendry wraz z 
morską solą.- 
Mieszanką przypraw nacieramy 
mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 30 minut.Smacznego:)

