ßßß Cookit - przepis na Zrazy nadziewane kiszoną kapustą

Zrazy nadziewane kiszoną kapustą

nazwa

Wykonanie

Zrazy wołowe to idealny pomysł na świąteczny obiad. Dziś w nowej odsłonie, w ukłonem w stronę świętujących głownie kapustą.
1 kg rostbefu wołowego
300 g kiszonej kapusty
200 g wędzonego boczku
2 cebule
sól
pieprz
majeranek
liść laurowy
ziele angielskie
chilli
1 łyżka masła
- Mięso kroimy w plastry grubości 0,5 cm i delikatnie rozbijamy. Każdy plaster nacieramy solą, pieprzem i majerankiem.
- NA patelni wysmażamy pokrojony w kostkę boczek z cebulą. Następnie dodajemy delikatnie posiekaną kiszoną kapustę. Smażymy do momentu,w którym kapusta zrobi się lekko złota. Zdejmujemy z ognia i odrobinę schładzamy.
- Na każdą porcję mięsa nakładamy farsz z kapusty i zawijamy. Rolady dla pewności można spiąć wykałaczkami.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Układamy na rozgrzany tłuszcz rolady, miejscem styku do dołu. Obsmażamy na złoto, a następnie zalewamy przegotowaną wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i jedną przekrojoną na pół papryczkę chilli. Dusimy około 2 godzin. Na koniec redukujemy sos i dokładamy łyżkę masła.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/12/zrazy-nadziewane-kiszona-kapusta.html