Zrazy wołowe to idealny pomysł na świąteczny obiad. Dziś w nowej odsłonie, w ukłonem w stronę świętujących głownie kapustą.1 kg rostbefu wołowego300 g kiszonej kapusty200 g wędzonego boczku2 cebulesólpieprzmajeranekliść laurowyziele angielskiechilli1 łyżka masła- Mięso kroimy w plastry grubości 0,5 cm i delikatnie rozbijamy. Każdy plaster nacieramy solą, pieprzem i majerankiem.- NA patelni wysmażamy pokrojony w kostkę boczek z cebulą. Następnie dodajemy delikatnie posiekaną kiszoną kapustę. Smażymy do momentu,w którym kapustazrobi się lekko złota. Zdejmujemy z ognia i odrobinę schładzamy.- Na każdą porcję mięsa nakładamy farsz z kapusty i zawijamy. Rolady dla pewności można spiąć wykałaczkami.- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Układamy na rozgrzany tłuszcz rolady, miejscem styku do dołu. Obsmażamy na złoto, a następnie zalewamy przegotowaną wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i jedną przekrojoną na pół papryczkę chilli. Dusimy około 2 godzin. Na koniec redukujemy sos i dokładamy łyżkę masła.Smacznego:)