ßßß Cookit - przepis na Kurczak w jabłkach i imbirze

Kurczak w jabłkach i imbirze

nazwa

Wykonanie

Jesienny kurczak, soczysty i delikatny, pełen aromatu i smaków idealnych na jesienne popołudnie.
2 kg pałek z kurczaka
1/2 kg jabłek
świeży imbir
1 łyżka majeranku
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu świeżego
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
- Kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Posypujemy suchymi przyprawami.
- Jabłka myjemy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dokładamy do blachy z kurczakiem.
- Czosnek kroimy w paseczki, imbir ścieramy na tarce i dokładamy do mięsa i jabłek. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Całość pieczemy w temp 180 C, bez termoobiegu, przez około 2 godziny.
Smacznego:)
Źródło:http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/09/kurczak-w-jabkach-i-imbirze.html