Lekka galaretka z truskawkami o smaku szampana. Przy odrobinie szczęścia i wprawy udaje się zachować bąbelki szampańskie. Aromatyczny, lekkie i orzeźwiające - idealne na ciepłe dni lata.300 ml szampana - wina musującego500 g truskawek2 łyżki żelatyny1 łyżeczka cukru z wanilią- Truskawki dokładnie płuczemy, obieramy z szypułek i delikatnie układamy w kieliszkach.- W kubku rozrabiamy żelatynę z 1/4 szkl gorącej wody. Dodajemy cukier z wanilią i mieszamy do momentu, w którym i cukier i żelatyna rozpuszczą się.- Otwieramy wino musujące i przelewamy do wysokiego naczynia. Dolewamy rozpuszczoną żelatynę z cukrem i energicznie mieszamy.- Przygotowanym płynem zalewamy truskawki w kieliszkach i od razu wkładamy do lodówki.- Zostawiamy na noc do stężenia i mocnego schłodzenia.Smacznego:)