Deser, który dzisiaj chciałam pokazać powstał z połączenia szampana i soku a właściwie syropu z brzoskwiń. Jest to prosty, pucharkowy sposób na pyszne zakończenie niedzielngo obiadu.Składniki:500 ml szampana1 puszka brzoskwiń3 łyżeczki żelatyny330 ml śmietany kremówki3 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSzampana i syrop z brzoskwiń umieścić w jednym naczyniu i wymieszać. Żelatynę rozpuścić z 2 łyżkach gorącej wody i odstawić do napęcznienia. W tym czasie osączone brzoskwinie pokroić w małe cząstki i umieścić w pucharkach. Żelatynę dodać do szampana, wymieszać i przelać do pucharków. Brzoskwinie powinny być zakryte. Galaretkę wstawić do lodówki.Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem z prawdziwą wanilią. Na każdej zastygniętej galaretce z brzoskwiniamii umieścić odpowiednią ilość bitej śmietany. Deser schłodzić przynajmniej 1godz w lodówce.Smacznego:)