Wykonanie
Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Tym razem szczegółem jest panierka. Delikatna, chrupiąca i pełna smaku.300 g
mięsa z kurczaka(mogą być udka, mogą być piersi)4 łyżki
parmezanu10 łyżek
bułki tartej (może być razowa)1 łyżka
oreganosólpieprz2 ząbki
czosnku2
jajka-
kurczaka dzielimy na małe kawałki, takie na jeden kęs i doprawiamy
pieprzem i
solą-
bułkę tartą mieszamy z
parmezanem, rozgniecionym
czosnkiem,
oregano i odrobiną
soli-
jajko roztrzepujemy- każdy kawałek
kurczaka moczymy w
jajku i obtaczamy w panierce- smażymy na średnim ogniu, aż się zrumienią z obu stronPanierka, którą proponuję nie jest trwała, więc nie polecam robienia jej w większej ilości. Jeśli jednak zostanie, to na drugi dzień można z powodzenie wykorzystać ją np. do
ryby.Smacznego:)