Wykonanie
Jeżeli lubicie kuchnię węgierską to, to jest przepis dla was. Pełne aromatów, warzyw, przypraw danie.
Mięso zastąpiłam boczniakami, bo są równie smaczne. Danie nie wymaga wiele wysiłku, za to efekt ... palce lizać. Zapraszam na wegetariańską wersję gulaszu:)200 g boczniaków1
cebula1
marchewka2
papryki2 łyżeczki
papryki w proszku1
chilli1 ząbek
czosnkusól1 łyżka
oliwy1 łyżka
masła- na
oliwie szklimy pokrojoną w kostkę
cebulę- do zeszklonej
cebuli dodajemy bardzo cienko pokrojoną
marchewkę, oraz
czosnek i
chilli- po 2-3 minutach dosypujemy
paprykę w proszku (stopień jej ostrości zależy od upodobań) oraz dokładamy łyżkę
masła, chwilę pozwalamy
papryce w proszku uwolnić aromat,- w tym czasie kroimy świeżą
paprykę w kostkę i dodajemy do garnka- na koniec wkładamy pokrojone w kostkę lub paski boczniaki, zalewamy 1/2 szklanki
wody i doprawiamy
solą do smaku- pozwalamy się wszystkiemu poddusić kilka minut.Smacznego:)