Wykonanie
Brakuje mi czasu... ostatnie dni były w ciągłym biegu.Uczelnia, lekarz, praca, dom. Ale może już jutro sobie odsapnę. Dzisiaj jeszcze nie mam tej słodkiej chwili dla siebie, bo na 4 do pracy. ale jutro zajęcia i może będzie wolne. Do końca jeszcze nie wiem bo grafik na jutro
będę miała za parę godzin... denerwujące!Dzisiaj prezentuję
chipsy marchewkowe. Może być przekąską lub dodatkiem do innego dania. Nie jest to coś pracochłonnego, jedynie robi się odrobinę za długo, ale za to smak wynagradza nam ten czas oczekiwać. Chrupkie, ostre (bo z dodatkiem przypraw) i przede wszystkim zdrowe i niskokaloryczne. No kto by się nie skusił.
2 duże
marchewkiprzyprawy(
papryka,
chilli,
czosnek,
sól)
Marchew obrać i umyć. Pokroić na plasterki i wymieszać z
przyprawami (można dać odrobinę
oliwy).Plasterki wysypać na blaszkę z papierem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200stopni) Piec 40-50min co jakiś czas mieszając.Smacznego