Wykonanie

Jednogarnkowo z orientalną nutą:)2 małe
cukiniepół
kapusty pekińskiej2
marchewki1
cebula100g
zielonego groszku (świeży, mrożony, z puszki)
kiełki soi lub
fasoli2 ząbki
czosnku3 cm
imbirusos sojowy400 g
mięsa z udźca
indykasól,
pieprz.Bardzo proste, szybkie i dla każdego. Warzywa przeze mnie podane są tylko propozycją, można użyć wszystkiego co się lubi.Na dobry początek zamarynujmy
mięso.
Udziec kroimy w drobniejszą kostkę lub cienkie paski, aby szybko się usmażył. Zalewamy go dwoma łyżkami
sosu sojowego, doprawiamy
pieprzem,
imbirem i
czosnkiem. Pozostawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy warzywa.Smażenie zaczynamy od
mięsa. Wystarczy kilka minut, aby uzyskało ładny kolor. Do
mięsa dodajemy pokrojoną
marchewkę, chwilę później
cebulę. Po dwóch minutach
cukinię i
kapustą, a na końcu
groszek i
kiełki. Smażymy 3-5 minut. Pod koniec smażenia dodajemy starty
imbir i
czosnek. Próbujemy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Dla tych co lubią ostre potrawy, polecam dodanie
ostrej papryczki. Z całą pewnością wzbogaci smak!Smacznego :)