Pin ItDziś w mojej kuchni letnie i słodkie smaki. W piekarniku rumienią się jagodzianki, w lodówce tężeje sernik na zimno z jagodami, a w zamrażarce chłodzą się lodybazyliowe... Tym czasem jednak zapraszam Was na wytrawną pastę z bobu z miętą. Jest pyszna do grillowanych mięs, do chleba lub na ciepło do makaronu.Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:2 szklanki bobu2 ząbki czosnku1/2 szklanki oliwy z oliweksok z 1/2 cytryny1 łyżka posiekanej mięta1 łyżka posiekanej natki pietruszkisól morskaświeżo zmielony pieprzWykonanie:Bób gotujemy na parze przez 10 minut. Następnie gdy lekko przestygnie obieramy go i wkładamy do blendera. Czosnek obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, zioła i przyprawy. Wszystko blendujemy na gładką masę.