Wykonanie
Lato w pełni,
pora więc na kolejną lekką
sałatkę. Tym razem będzie to
sałatka z
fasolką szparagową i
fetą. Ja użyłam żółtej
fasolki, ale oczywiście może też być zielona.Wszystko zależy od tego na która będziecie
mieli ochotę.Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie:
Składniki:500 g
fasolki szparagowej150 g
fety3
pomidory2 ząbki
czosnku1/2 pęczka posiekanego
koperkusok z 1/2
cytrynysaszetka
oleju kujawskiego ze smakiem z
pomidorami,
czosnkiem i
bazyliąsólpieprzWykonanie:Z
fasolki odcinamy końcówki i gotujemy na parze około 20-25 minut, aż będzie miękka.W moździerzu ucieramy
czosnek z
solą, następnie dodajemy
koperek,
pieprz,
olej kujawski i
sok z cytryny. Wszystko mieszamy.Jeszcze ciepłą
fasolkę kroimy na 2-3 kawałki i zalewamy sosem.
Fetę i
pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy
fasolkę i mieszamy.